Spela videoklipp

Vinnare

Vinnare av Stora Ingenjörspriset i Innovation 2021 är Hans-Olof Nilsson!

“Det är mycket inspirerande att vinna det här priset och jag hoppas att det visar andra att det här nya sättet att hantera förnybar energi är gångbart”, säger Hans-Olof om att vinna priset.

Juryns motivering
Vinnaren visar prov på hur en individ kan nyttja hela spektrat av kompetenser inom ingenjörskonsten. Viljan att skapa en utopi bortom det centraliserade energisystemet har fått vinnaren att nyfiket testa nya lösningar för att till slut nå ett slutet energisystem helt ’off the grid’. Han har bevisat ett det, i dagens samhälle, går att vara självförsörjande på förnybar el och delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och kunskaper om energi och vätgaslagring för att påverka både privatpersoner och beslutsfattare. Han är en sann källa till inspiration och en sann innovatör!

I juryn
Märtha Rehnberg – Grundare, Dare Disrupt
Sam Berggren – Senior Järnvägsspecialist, Trafikverket
Tim Bräck – Vd, Linti Group
Helena Torhage – Head of Communications, Linti group

Finalister

Hans-Olof Nilson
Han har visat att det är möjligt att bygga och driva ett privathus på våra breddgrader på förnybar energi genom bland annat vätgaslagring.

Lana Nore som projektleder VattenfallI Innovation 2020. Projektet driver en innovativ kultur på Vattenfall och har resulterat i många nya innovationer.

KomBatt (kompositbatterier)research group KTH & Chalmers
Ett interdisciplinärt forskningsteam som arbetar med att utveckla framtidens fordonsbatterier. Ett strukturellt batteri kan ha vilken form som helst och exempelvis vara chassit på en bil eller ett plan.

Allen Mohammadi och Max Mohammadi
Uppfinning och kommersialisering av PlasticFri: en banbrytande teknologi för att förvandla jordbruksavfall och ickeätliga växter till biobaserade alternativ för att ersätta engångsplast artiklar.

Innovationsteamet på Väderstad AB
De har bl.a. skapat en helt optisk räknare som räknar varje frö som går ner i jorden. Räknaren i kombination med såmaskinens markradar ger väldigt exakt information som ökar precisionen och kvalitén på sådden.

Varför?

Utan innovationer skulle samhällets utveckling stannat av och vi hade fortsatt vara nomader. Vi lever alltid i en tid där vi behöver utvecklas, nu kanske mer än någonsin. Genom att dela ut Stora Ingenjörspriset i Innovation vill vi uppmärksamma de nya innovationer som möjliggör stora förbättringar av samhället, produkter eller tjänster. 

Vem?

Vinnaren av Stora Ingenjörspriset i Innovation kan vara en ingenjörsindivid eller ett helt team med övervikt av ingenjörskompetens. 

Vinnaren har under 2020 arbetat med innovationsprojekt för att lösa delar av samhällets utmaningar. Resultatet av arbetet är redan synligt. 

Juryn

I juryn för Stora Ingenjörspriset i Innovation sitter följande personer:

Märtha Rehnberg

Sam Berggren

Tim Bräck

Helena Torhage

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen. Sista dag för att nominera är 10e mars.

    Välj kategori:

    För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.


    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart