Stora Ingenjörspriset Innovation
Spela videoklipp
Innovation

Vinnare

Stora Ingenjörspriset Innovation – delas ut av Vattenfall
Vinnare: Antonio Capezza för SaniSOLE

Juryns motivering:

Innovation är en kombination av kreativitet, entreprenörskap, ledarskap och ämneskunskap. Innovation kan vara disruptiv och förändra stora system eller inkrementell och förädla existerande system. I vår tid, med stora utmaningar inom klimat och miljö, behövs innovation än mer och blir alltmer viktigt. Juryn har bedömt de nominerade utifrån allt detta och hittat en vinnare som med hjälp av idogt systematiskt arbete förverkligat en produkt som har stor potential att göra det möjligt för många människor att minska sitt klimatavtryck och använda en miljövänlig och cirkulär produkt med bibehållen kvalitet. Antonio Capezza tillsammans med teamet bakom Sanisole vinner för sitt arbete med återvinningsbara och miljövänliga sanitetsprodukter.

I juryn
:
Linnea Kvist – Kommunikationschef, Innovationsföretagen
Paulina Modlitba – Programdirektör, Women in Tech
Jonas Wilde – Director Generation Research & Development, Vattenfall

Varför?

Vi på Vattenfall utvecklar lösningar och tar fram innovationer för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Innovationer är avgörande för samhällets utveckling och vår framtid. Genom att dela ut priset Årets Ingenjör i kategorin Innovation vill vi hylla de nya innovationer som möter framtidens krav och möjliggör ett hållbart samhälle.

Vem?

Vinnaren av Stora Ingenjörspriset i Innovation kan vara en ingenjörsindivid eller ett helt team med övervikt av ingenjörskompetens. 

Vinnaren har under 2021 arbetat med innovationsprojekt för att lösa delar av samhällets utmaningar. Resultatet av arbetet är redan synligt. 

Tidigare vinnare

Juryns motivering: “Vinnaren visar prov på hur en individ kan nyttja hela spektrat av kompetenser inom ingenjörskonsten. Viljan att skapa en utopi bortom det centraliserade energisystemet har fått vinnaren att nyfiket testa nya lösningar för att till slut nå ett slutet energisystem helt ’off the grid’. Han har bevisat ett det, i dagens samhälle, går att vara självförsörjande på förnybar el och delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och kunskaper om energi och vätgaslagring för att påverka både privatpersoner och beslutsfattare. Han är en sann källa till inspiration och en sann innovatör!

Vinnare av Stora Ingenjörspriset i Innovation 2021 var Hans-Olof Nilsson.

Läs mer om 2021 års vinnare, övriga nominerade och jury här.

Juryn

I juryn för Stora Ingenjörspriset i Innovation sitter följande personer:

Linnea Kvist

Kommunikationschef,
Innovationsföretagen

Paulina Modlitba

Programdirektör
Women in Tech

Jonas Wilde

Director Generation
Research & Development,
Vattenfall AB

 

Kristina Bexelius

Kommunikationsansvarig,
Linti Group

Nomineringarna för Stora Ingenjörspriset 2022 har stängt

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen.

    Välj kategori:

    För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.


    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart