Ingenjörsdagen-Headerbild-2023_Arets-Forebild

Varför?

Världen förändras i snabb takt och utvecklingen drivs på av globala krafter så som globalisering, urbanisering och digitalisering. En viktig nyckel för att utvecklingen ska lyckas gå åt rätt håll, är vi människor. Ingenjörer är de som sitter i förarsätet av nya teknologier, arbetssätt och metoder i denna utveckling och för att få människor att hitta sin drivkraft krävs källor till motivation.

Vi tror på att förebilder är en viktig källa till motivation och självförtroende, som kan få andra människor att förstå vilka möjligheter som finns i livet och samhället.

Genom att dela ut pris till Årets Förebild vill vi uppmärksamma alla de ingenjörer som vill visa vägen, utmana och agera gott exempel för nuvarande och kommande generationer.

Vem?

Vad är en förebild? Förebilder är mer än summan av sina handlingar. De utstrålar någonting extra, de ger mersmak, sticker ut i mängden och inspirerar andra att utvecklas.

Priset kommer därför gå till en person som visar vägen för ingenjörsyrket genom sin nyfikenhet, vågar utmana, tänka utanför boxen, inspirera och genom det motiverar andra människor i nuvarande och kommande generationer. Det kan vara en person som syns och hörs i många sammanhang eller någon som verkar i det dolda.

Du som ingenjör kan vara junior eller senior, ha vilken befattning/roll som helst samt agera inom vilket område eller bransch som helst. Du har identifierat ett område, litet som stort och visar prov på initiativ där resultaten är synliga och ger en positiv påverkan på samhället eller den egna verksamheten.

Årets Förebild

Tidigare vinnare

Stora Ingenjörspriset Årets Förebild – delas ut av Scania
VinnareMadeleine Schönemann och Sofia Larsson med sin podcast Developers!

Juryns motivering:

Vi på Scania tror på att förebilder är en viktig källa till motivation och självförtroende. Genom Stora Ingenjörspriset Årets Förebild vill vi uppmärksamma alla de ingenjörer som visar vägen, utmanar och agerar gott exempel för nuvarande och kommande generationer. Vi är stolta över att dela ut priset till två eldsjälar som inspirerar genom att dela med sig av sina personligheter och sin vardag, som visar att ingenjörsyrket är mänskligt och görbart för alla. De stärker självförtroendet för dem som valt den här banan och hjälper till att öka intresset för en nisch som generellt har svårt att nå kvinnor. Tack vare podcastformatet har deras inspiration dessutom potential att få en exponentiell spridning. Genom att ge dem priset hoppas vi att de blir förebilder för ännu fler.

I juryn
:
Paula Björnstjerna – Nordenchef, Linkedin
Marie Ideström – Grundare, Womengineer
Therese Reinhammar – Director Autonomous Solutions Delivery, Scania

Juryn

Juryn för Stora Ingenjörspriset Årets förebild kommer att offentliggöras inom kort

Paula Björnstjerna Årets Förebild

Paula Björnstjerna

Nordenchef, LinkedIn

Marie Ideström

Grundare, Womengineer

Kristina Bexelius Årets Förebild

Kristina Bexelius

Kommunikationsansvarig, Linti Group

Therese Reinhammar Årets Förebild

Therese Reinhammar

Director Autonomous Solutions Delivery, Scania

Nomineringarna för Stora Ingenjörspriset 2023 har inte öppnat än

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen.

    Välj kategori:
    För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart