Juryn 2022

I juryn för Stora Ingenjörspriset sitter 

Pernilla Ramslöv - i juryn för ledarskapspriset

Vd, Nox Consulting

Pernilla Ramslöv är entreprenör och grundare NOX Consulting för att förändra arbetsmarknaden. På NOX är ingen av konsulterna anställd, istället driver alla eget bolag. Med kärlek som grunden i sitt eget ledarskap har Pernilla fått otaliga utmärkelser. Hon har blivit näringslivets mäktigaste entreprenör, Årets VD och årets kvinnliga stjärnskott.

Mattias Goldmann - i juryn för hållbarhetspriset

VD, Goldmann Green

Mattias Goldmann har länge varit en av landets mest inflytelserika klimatprofiler, har korats till Mäktigast i Hållbarhetssverige och dubbats till riddare för sitt klimatarbete av Frankrikes president. Han är nu bosatt i Bangkok och VD för klimatkonsultfirman Goldmann Green, var tidigare hållbarhetschef på Sweco, och vd för tankesmedjan Fores. Mattias har skrivit en rad böcker om klimat och hållbarhet, senast ”Klimatsynda” 

Suzan Hourieh Lindberg - i juryn för inkluderingspriset

Vd, The Social Few

Suzan Hourieh Lindberg är VD och medgrundare till The Social Few, Nordens största data- och insiktsdriven tillväxtpartner med digital spetskompetens och som arbetar för ett mer inkluderande Sverige. Deras kunder är främst företag, kommuner, myndigheter och NGO’s.

Suzan har bakgrund inom statistik, kommunikation, affärsutveckling och tech med fokus på minoritetsgrupper och icke normativa perspektiv med syftet att bättre framtidssäkra organisationer samt skapa resilienta samhällen, inte minst i kris.

Hon har tidigare jobbar på M I Volvo Car Mobility och då som Head of Diversity Management.

Märtha Rehnberg - i juryn för innovationspriset

Grundare, Dare Disrupt

Märtha Rehnberg är ’a climate freak by heart’. Hon är  även medgrundare till den danska tankesmedjan Dare Disrupt som specialiserar sig på ansvarsfull disruption och exponentiella teknologier. 

Genom sina föreläsningar visar Märtha hur ”teknisk intuition” är en central del för att skapa kraftfulla visioner. Med utgångspunkt i decenniets tekniska framsteg och de affärsmodeller de gett upphov till, utmanar hon sina åhörare att kika in i framtiden med nyfikenhet, mod och en vilja att agera. ”För om vi agerar vid rätt tidpunkt, så kan vi skapa verkligt positiva förändringar”. 

Marie Ideström - i juryn för Årets förebild

Grundare, Womengineer
Marie har 10 års erfarenhet från produktutveckling, med särskilt fokus på organisations- och processutveckling. Parallellt har hon även skapat stiftelsen Womengineer för att uppmuntra till fler kvinnliga ingenjörer. Här driver hon idag arbetet med att varje ung tjej i Sverige ska ha självförtroendet och kunskapen att välja sin egen framtid.

Hittills har över 8 000 tonårstjejer fått möta 100-tals företag i teknikbranschen och provat på livet som ingenjör och inte minst träffat förebilder. Seeing is believing!

Ida Bohman Steenberg - i juryn för inkluderingspriset

Hållbarhetschef, TietoEvry

Ida jobbar som hållbarhetschef på TietoEvry, Nordens ledande IT och Mjukvarubolag som sätter stort fokus på just kombinationen teknik, IT och hållbarhet med målsättningen att ha positiv påverkan för kunder och samhälle.

Ida har jobbat med Hållbarhet sedan mitten av 2000-talet, främst inom den privata sektorn på EY, Vattenfall och i finansbranchen, samt i NGO-världen och fältstudier i Indien. Utöver det dagliga arbetetet på TietoEVRY som blir mer och mer innovations- och affärsfokuserat, så är Ida engagerad i styrelsearbete samt föreläser på skolor och universtet/högskolor.

Anna Wikland - i juryn för ledarkskapspriset

Sverigechef, Google

Anna Wikland är Sverigechef på Google sedan 5 år och sitter även i ledningsgruppen för Google i Norra Europa. Utöver sin roll på Google sitter Anna i styrelsen för ICC Sverige och Babyshop Group och i advisory boards för flera start- eller scale up bolag. Anna har närmare 20 års erfarenhet från ledande befattningar inom onlinevärlden och arbetar aktivt med att stötta företag och individer att lyckas genom den snabba digitala transformation som sker.

Anna har listats av Dagens Industri som en av näringslivets 125 mäktigaste kvinnor i Sverige två år i rad, (2020 och 2021). Hon tilldelades även titeln Sveriges mäktigaste kvinna inom Tech i mars 2017 av Veckans Affärer och har mottagit priset som Framtidens ledare på Chefsgalan 2015.

Tina Rudin Kaikkonen - i juryn för inkluderingspriset

Global Employer Branding Specialist, Axis Communications

Tina arbetar med Employer Branding på det globala bolaget Axis Communications,
ett innovationsbolag som är världsledande inom bl.a nätverkskameror och finns på
50 marknader i världen.

Hon har en bakgrund inom datadriven kommunikation, marknadsföring,
affärsutveckling och PR på ett flertal välkända teknikbolag i södra Sverige.
I sina olika roller har Tina haft ett genomgående fokus på att
öka attraktion, hållbarhet, mångfald, inkludering och jämställdhet.

Tim Bräck - i juryn för alla priser

Vd, Linti group

Tim Bräck är vd för Linti Group som jobbar för en jämställd arbetsmarknad utan kompetensbrist. Det är även Linti Group som arrangerar Ingenjörsdagen, Tim är en av initiativtagarna.

Kristina Bexelius - i juryn för alla priser

Kommunikationsansvarig, Linti group

Kristina Bexelius är kommunikationsansvarig för Linti Group som jobbar för en jämställd arbetsmarknad utan kompetensbrist. Det är även Linti Group som arrangerar Ingenjörsdagen.

Kristina har en bakgrund som marknads- och kommunikationskonsult, oftast i ingenjörstunga verksamheter. 

Ingenjörsdagen – Sveriges första officiella dag för ingenjörer. Vi hyllar våra ingenjörer och deras innovationskraft, kreativitet och hårda, noggranna arbete. Samtidigt blir Ingenjörsdagen ett forum för lärande och nätverkande. 

En del av Linti Group

© 2021 LInti Group

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart