Är du ingenjörsstudent? Har du en bra idé eller ett projekt som du vill genomföra? Sök till Stora Ingenjörspriset Student och få hjälp av erfarna rådgivare!

Att vara med i tävlingen kan vara första steget mot att göra verklighet av din idé – vinnaren kommer att få hjälp att genomföra projektet av erfarna rådgivare. Fem finalister får möjlighet att pitcha sin idé på Ingenjörsdagen i fyra städer – ta chansen att pitcha din idé för branschen, på plats finns några av Sveriges mest attraktiva företag, myndigheter och entreprenörer på jakt efter talang. 

Varför?

Nästa generation av ingenjörer kommer att ärva en värld fylld med både möjligheter och stora utmaningar. För att hitta lösningar på svåra frågor krävs nya idéer, infallsvinklar och ett mod att göra saker på andra sätt än tidigare. Här tror vi att nästa generation av ingenjörer har goda förutsättningar att ta en ledande roll.

Med Stora Ingenjörspriset och kategorien för studenter vill vi sätta strålkastarljuset på alla talangfulla unga människor där ute som läser till ingenjör. Med priset vill vi lyfta en individ eller ett team och inspirera flera unga människor att också välja ingenjörsyrket.

Vem?

Stora Ingenjörspriset för studenter kommer i år att tilldelas en individ eller ett team av studenter som har en idé som på ett eller annat sätt har potential att förbättra världen. Vi kommer i år att leta efter 5 st bidrag som får presentera sin idé på Ingenjörsdagen i Stockholm den 23 november. Resa och boende ingår om du bor utanför Stockholm.

Är du denna person eller känner du någon som har en idé som förtjänar att förverkligas? Nominera era själva eller någon annan via formuläret nedan. Vi vill att du kort och kärnfullt beskriver din idé, vilket problem den löser, hur du planerar att gå framåt med idén och vad du/ni behöver hjälp med för att göra verklighet av era visioner. Ingenjörsdagens namnkunniga jury är här för att ge er verktygen att lyckas.

De idéer som juryn bedömer har potential kommer att kallas till en digital mini-audition för att få berätta mer och introducera sig själva. Ur denna grupp kommer fem finalister att utses som får presentera på Ingenjörsdagen den 23 november i Stockholm och en vinnare koras samma kväll.

Kriterier

Du/ni som söker ska antingen ha:

 1. ett projekt som redan är igång – det kan vara både inom ramen för skolarbetet, eller något du/ni driver vid sidan av utbildningen, eller
 2. en idé som du/ni vill genomföra. För att vi ska kunna bedöma idéns potential behöver ni kunna svara på följande:
 • Vilket problem löser din/er idé?
 • Vad är syftet med idén?
 • På vilket sätt kommer din/er idé att göra skillnad?
 • Hur har du/ni tänkt förverkliga er idé?
 • Du/ni bör också ha gjort ett grundligt förarbete, inklusive omvärldsanalys, research och projektplanering

Hur?

Spela in en kort film där du/ni berättar om ditt/ert projekt eller idé och varför vi ska välja just dig/er. En pitch helt enkelt! Därefter söker du/ni genom att fylla i formuläret nedan samt ladda upp filmen. Linti Group, tillsammans med Trafikverket, kommer att utse 20 studenter eller team som får möjlighet att pitcha sin idé på plats på Ingenjörsdagen, inför en jury bestående av erfarna entreprenörer och experter.

Ingenjörsdagen arrangeras på fyra orter i landet under 2022, och fem studenter eller team får möjlighet att pitcha vid varje tillfälle. Stora Ingenjörspriset – Student kommer därefter att utses av juryn, och offentliggöras i samband med middag och prisutdelning för Stora Ingenjörspriset i Stockholm 16 november 2022.

När?

Deadline för att skicka in nomineringsfilm till studentpriset är olika beroende på vilken stad man vill pitcha i. När en stads deadline har passerat är man fortfarande välkommen att pitcha på en annan ort. 
 
Sista dag att nominera för de olika städerna:
 
Stockholm: 11 maj
Malmö: 21 september
Luleå: 25 oktober
Göteborg och slutlig deadline: 9 november

Frågor?

Vid frågor om studentpriset kontakta kristina.bexelius@lintigroup.se
 
Student

Tidigare vinnare

2022

Stora Ingenjörspriset Student 2022 – delades ut av Trafikverket
Vinnare: Elvftech

Juryns motivering:

Genom deras innovativa lösning kan energiförlusterna från elproduktion minskas kraftigt, vilket också minskar koldioxidutsläppen. De har därmed potential att bidra positivt till vår tids största utmaning, klimatfrågan. De adresserar en högaktuell samhällsfråga i att minska energiåtgången för industrier, vilket kan bidra till ett mer energieffektivt samhälle. Tekniken har ett brett användningsområde och kan användas av en mängd olika aktörer, vilket gör att möjligheterna för en uppskalning är väldigt stora. Sammantaget hoppas vi att denna utmärkelse kan hjälpa bolaget att ta steg för att få ut sitt koncept snabbare och på så vis bidra till framtidens hållbara samhälle. Stora Ingenjörspriset i kategori student går till Elvftech.

I juryn
:
Rikard Herlitz – Director of Engineering, Google
Caroline Hjelm – Head of Marketing, Voi Technology
Patrik Kägu – Innovationsrådgivare, Almi
Bodil Sidén – Partner, blq invest
Olof Johansson – Programchef Digitaliseringen av transportsystemet, Trafikverket

Juryn

I Juryn för Studentpriset 2023 sitter följande personer

Olof JohanssonProgram manager Digitization of the transport system, Trafikverket

Olof Johansson

Programchef Digitaliseringen av transportsystemet, Trafikverket

Caroline HjelmHead of Marketing, Voi Technology

Caroline Hjelm

Head of Marketing
Voi Technology

Patrik KäguIInnovation advisor, Almi

Patrik Kägu

Innovationsrådgivare
Almi

 

Bodil SidénPartner, blq invest

Bodil Sidén

Partner
blq invest

 

Rikard Herlitz CTO, Epidemic Sound

Rikard Herlitz

Chief Technology Officer
Epidemic Sound

Suzan Hourieh LindbergVd, The social Few

Kristina Bexelius

Kommunikationsansvarig
Linti group

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen.

  Välj kategori:

  För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.


  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart