Spela videoklipp

Varför?

Den snabba utvecklingen i dagens samhälle innebär stora utmaningar inom många områden. Framtidens ingenjörer kommer att ha en viktig roll i samhällsutvecklingen för att driva Sverige framåt. Därför har Trafikverket, tillsammans med Linti Group, tagit initiativ för att lyfta Sveriges ingenjörsstudenter. Tillsammans kommer vi under 2022 möta ingenjörsstudenter i hela landet för att i slutet av året dela ut Stora Ingenjörspriset – Student.

Vi vet att det finns otroligt många smarta studenter med idéer som kommer att göra skillnad – innovation och teknik skapar förändring. Därför vill vi premiera de som vågar tänka nytt och gå sin egen väg samt uppmuntra till att våga driva egna projekt. Alla entreprenörer och nyskapare har börjat någonstans – ofta med just en idé. Vi vill stötta och hjälpa studenter med goda idéer att genomföra dem.

Vem?

Du som studerar en kurs eller ett program inom STEM-området på en eftergymnasial utbildning är välkommen att söka till Stora Ingenjörspriset – Student. Du kan söka ensam eller som ett team. Vinnaren är nytänkande, innovativ och har en vilja att påverka morgondagens samhälle genom en tydlig idé för att lösa framtida utmaningar.

Kriterier

Du/ni som söker ska antingen ha:

 1. ett projekt som redan är igång – det kan vara både inom ramen för skolarbetet, eller något du/ni driver vid sidan av utbildningen, eller

 2. en idé som du/ni vill genomföra. För att vi ska kunna bedöma idéens potential behöver ni kunna svara på följande:
 • Vilket problem löser din/er idé?
 • Vad är syftet med idén?
 • På vilket sätt kommer din/er idé att göra skillnad?
 • Hur har du/ni tänkt förverkliga er idé?
 • Du/ni bör också ha gjort ett grundligt förarbete, inklusive omvärldsanalys, research och projektplanering

Hur?

Spela in en kort film där du/ni berättar om ditt/ert projekt eller idé och varför vi ska välja just dig/er. En pitch helt enkelt! Därefter söker du/ni genom att fylla i formuläret nedan samt ladda upp filmen. Linti Group, tillsammans med Trafikverket, kommer att utse 20 studenter eller team som får möjlighet att pitcha sin idé på plats på Ingenjörsdagen, inför en jury bestående av erfarna entreprenörer och experter.

Ingenjörsdagen arrangeras på fyra orter i landet under 2022, och fem studenter eller team får möjlighet att pitcha vid varje tillfälle. Stora Ingenjörspriset – Student kommer därefter att utses av juryn, och offentliggöras i samband med middag och prisutdelning för Stora Ingenjörspriset i Göteborg i november 2022.

Juryn

I juryn för Stora Ingenjörspriset i Digitalisering sitter följande personer

Judith Wolst

Mikael Cato

Tim Bräck

Helena Torhage

Nominera

Fyll i nedan för att nominera en ingenjörsindivid eller ett team. Vi behöver dina uppgifter för möjligheten att komplettera nomineringen. Sista dag för att nominera är 10e mars.

  Välj kategori:
  För att kunna verifiera nomineringen ber vi om en referens som vi kan ta kontakt med för vidare dialog.
  Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.
  Ladda upp en video med din pitch/presentation

  Ingenjörsdagen – Sveriges första officiella dag för ingenjörer. Vi hyllar våra ingenjörer och deras innovationskraft, kreativitet och hårda, noggranna arbete. Samtidigt blir Ingenjörsdagen ett forum för lärande och nätverkande. 

  En del av Linti Group

  © 2021 LInti Group

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart