MASTERCLASS SESSIONS

@Luleå 19/4

En fördjupande inlärningsupplevelse för dig som ingenjör!

Vad är Masterclass Sessions?

Vill du ta ditt kunnande till nästa nivå? Vill du dela kunskap och insikter med branschkollegor och erfarna specialister från ledande aktörer från din region? Masterclass är forumet där du får tillgång till samlad kunskap inom just ditt område.

Teamet bakom Ingenjörsdagen är tillbaka med ett nytt koncept där fokus ligger på kompetensutveckling och kunskapsutbyte med målet att stärka vårt ingenjörscommunity. Vi kallar det nya konceptet för Masterclass Sessions.

Varje Masterclass leds av en expert och du kan välja om du vill delta aktivt eller bara lyssna och lära. En Masterclass pågår i 45 minuter.

Platserna är begränsade till 30 st per Masterclass och du anmäler dig till en plats via formuläret nedan. Du kan maximalt anmäla dig till två olika Masterclass, en i första blocket och en i det andra.

Vi hoppas att vi ses i Luleå den 19 april.

Vi ingenjörer.
Tillsammans.
För framtiden.

Founding partners 2023

Möt experterna

I dessa fördjupande inlärningsupplevelser får du chansen att lära från några av de mest kunniga och erfarna experterna inom ingenjörsindustrin. Våra experter är dedikerade att dela med sig av sin kunskap och expertis för att hjälpa dig att ligga i framkant inom ditt område. Här är en översikt över våra experter:

MASTERCLASS #1

Norrbotniabanan, en naturlig del av den industriella utvecklingen i norra Sverige!

Per Vedin
Chef för enhet Projektstyrning i program Norrbotniabanan Trafikverket

För mer än 100 år sedan gick startskottet för dagens industriella utveckling i norra Sverige! Vad var det som hände då och hur gick det till? Förutsättningarna skapades av pålitliga yrkesarbetare, engagerade ingenjörer och genom beslut av modiga politiker. Per berättar om att vara civilingenjör på statliga myndigheter med möjligheten att utforma framtiden.

Tillsammans bygger vi Norrbotniabanan mellan Umeå och Luleå – En järnväg för snabbare, säkrare och mer miljövänliga resor och transporter!

Utlovade learnings från denna Masterclass:
Du kommer att få lära dig om varför järnvägen är så fantastisk, ökad förståelse för hur det är att vara civilingenjör och beställare samt en insikt om tid och kostnad för Norrbotniabanan!

Målgrupp:
Oavsett vilket område eller bransch du är verksam i kommer du att få en pusselbit som passar in i helheten för samhällsutvecklingen och till det du gör! Men är du intresserad av teknik eller osäkerheter i planering är du speciellt välkommen.

Språk:
Svenska

Längd på Masterclass:
45 minuter

MASTERCLASS #2

The engineering
behind
“Northvolt Ett”

Benjamin Schmieder
Senior manager engineering Northvolt

Are you curious about how Northvolt is building Europe’s first homegrown gigafactory? Join us for this Masterclass.

You will get the chance to learn more about the engineering behind Northvolt Ett and hear first hand insights from one of the engineers behind the first gigafactory. Benjamin Schmieder, Senior manager engineering at Northvolt Ett will talk about his role at Northvolt, the company, and what it takes to build a gigafactory.

Utlovade learnings från denna Masterclass:
In this exclusive Masterclass, you will gain unique insights into the engineering process behind Europe’s first homegrown gigafactory. Don’t miss your chance to learn from one of the key engineers behind this revolutionary project, and discover how Northvolt is changing the game in sustainable battery manufacturing

Målgrupp:
Calling all engineers! This Masterclass is a must-attend event for any engineer looking to stay ahead of the curve in the world of sustainable engineering.

Språk:
Engelska

Längd på Masterclass:
45 minuter

MASTERCLASS #3

Digitaliseringstrender galore.
Vad gör tech-konsulterna
när du sover?

Jonas Häll

Head of Consulting Services
Fellowmind

Vilka är de största digitaliseringstrenderna idag inom svenskt näringsliv – och hur påverkar de utvecklingen av våra verksamheter? I denna masterclass djupdyker vi i trender, digitalisering och tech- och konsultbranschens roll i utvecklingen av Sverige. Tillsammans guidas du som deltagare genom historia, nutid och framtid – vilka trender har format oss och vilka trender kommer att forma oss framåt?

Utlovade learnings från denna Masterclass:
Digitaliseringstrender, Framtidsspaning, Inblick i tech och konsultbranschen.

Målgrupp:
Du som någon gång har funderat på om konsultrollen kan vara rätt för dig, eller du som är nyfiken på vilka digitaliseringstrender som driver IT-utveckling i svenskt näringsliv.

Språk:
Svenska

Längd på Masterclass:
45 minuter

MASTERCLASS #4

What is happening
within fossil-free
industry?

Björn Bolund

Senior R&D engineer
Vattenfall

Vattenfall’s motto is fossil-free within one generation. We will start by determining how the emission situation looks today and which routes Vattenfall sees as realistic to reduce the climate impact.

We will also have a look at Hybrit – our initiative for fossil free steel, where we will show ongoing development and the next steps.

We also want to highlight some interesting projects in Vattenfall that may not be visible from the outside, but still is very important and interesting.

Utlovade learnings från denna Masterclass:
In this MC you will see the roadmap and work behind the Hybrit initiative. You will also get to see some “fun” projects that may make you more interested in the energy industry.

Målgrupp:
Students, professional engineers but also consultants in technical subjects.

Språk:
Engelska

Längd på Masterclass:
45 minuter

MASTERCLASS #5

Smarta fabriker och lösningar med Computer Vision

Emma Landin

Projektledare Produktionsteknik
Scania Luleå

Mathias Johansson
Projektledare Smart Factory Lab Scania Södertälje

Vilka smarta lösningar finns det och hur långt har utvecklingen kommit?

En “Smart Fabrik” är en fabrik som utforskar och testar nya tekniker inom mjukvara, sensorteknologi och AI för att öka säkerhet, kvalitet och produktivitet.

Scania har producerat transportlösningar i över 125 år men i en snabbt föränderlig värld, hur kan ett etablerat företag producera ännu smartare?
Vi har byggt upp ett “Smart Factory Lab” för att utvärdera och anpassa nya teknologier för att dela kunskap och leverera lösningar som gör våra produktionsenheter smartare.

Lyssna in på denna Masterclass, där vi kommer att djupdyka i “Computer Vision”, vad det är, vad det innebär och hur vi använder det genom att visa upp några lokala exempel från våra enheter i Luleå och Södertälje för er!

Utlovade learnings från denna Masterclass:
I denna masterclass kommer du att få inblick i hur vi på Scania nyttjar Computer Vision för att producera smartare och arbetet bakom för att implementera dessa lösningar på våra produktionsenheter.

Målgrupp:
Alla ni ingenjörer som antingen är intresserade av eller verksamma inom en produktionsenhet och vill förstå mer av hur smarta lösningar kan nyttjas för att effektivisera en produktion- och flödesorienterad verksamhet och övergång till Industri 4.0.

Språk:
Svenska

Längd på Masterclass:
45 minuter

MASTERCLASS #6

Drönare som en del av framtidens hållbara transportsätt

Martin Lundholm

Projektingenjör
Skanska

Persontransporter med drönare? I Skellefteå kan det ske snabbare än du tror.

Skanska har redan avsatt en yta för världens första drönarflygplats i trä.

Genom att kombinera Skanskas expertis med Skellefteå Airport, HL Insight och RISE, samt Skellefteå kommuns satsningar på framtidens hållbara samhälle, har vi ett partnerskap som kommer att kunna skapa innovativa lösningar för framtidens luftburna varutransporter. Med ett estimerat värde på 50-tals miljarder kronor kommer drönare förändra framtidens transporter.

Utlovade learnings från denna Masterclass:
Du får en inblick i framtidens transportsystem och hur vägen dit kan se ut. Vi delar kunskap om vad som görs här och nu och om planerna framåt samt pratar utmaningar och möjligheter med drönare.

Målgrupp:
För dig som är nyfiken på hur övergången till framtidens nya transportsystem ska ske. Vi delar med oss av fördelar och utmaningar samt ger en inblick i det arbete som pågår inom området just nu

Språk:
Svenska

Längd på Masterclass:
45 minuter

lulea23-schema2

Anmäl dig nu!

Antalet platser är begränsat.

Tid: 19 April 2023 kl. 11:00-14:00
Plats: Kulturens hus, Skeppsbrogatan 17, 972 31 Luleå (Karta)

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart